Koje nam jelo izgleda najinteresantnije po ovoj vrućini? Verovatno sladoled. Kupovni sladoledi ne spadaju baš u zdravu hranu. Zato možemo da napravimo ovaj domaći, neobičan i veoma osvežavajući. (Ako nemate maline, poslužiće i neko drugo voće.)
Potrebno je: 1 veliki krastavac, limun, 16 malina, 1-2 kašike agave sirupa.
Priprema
U jači blender ubacite krastavac i limun. (Ukoliko nisu organski, onda im oljuštite koru. A ukoliko možete da nabavite organske, onda ih sameljite cele – naravno, nakon što ih dobro operete). Meljite dok ne dobijete kašastu masu. Dodajte kašičicu ili dve agave sirupa, po ukusu.
Potom naspite dobijeni sok u modle za sladoled do četvrtine. Ostavite u zamrzivač 20 minuta, izvadite, promešajte, ostavite još 20 minuta u zamrzivaču. Opet izvadite i promešajte. Dodajte maline (ili drugo voće po izvoru), pa dospite sok od krastavca i limuna do polovine. Ponovite ovo još dvaput dok ne napunite modle (tako da voće ostane u sredini sladoleda). Stavite drveni štapić u svaku modlu, pa ubacite u zamrzivač dok se potpuno ne sledi, oko 3 sata.
Da izvadite sladoled, stavite modle nakratko u toplu vodu da se po površini sladoled malo odmrzne, pa izvucite sladoled na štapiću.
Preuzeto: Zdravahrana.com