Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Sladoled sa belom čokoladom i breskvama

Sladoled breskva

Sastojci:

  • 600-700 g zrelih breskvi
  • 3 vanilin šećera
  • 50 g šećera u prahu
  • 3-4 kašike balzamiko sirćeta
  • 300 ml zagrejane mlečne slatke pavlake
  • 200 g bele čokolade
  • 300 ml umućene slatke pavlake
  • 50 g zaslađenog kondenzovanog mleka

Priprema:

Breskve operite, uklonite koštice i isecite na kriške. Stavite breskve u posudu za pečenje pa preko dodajte vanilin šećer, šećer u prahu i balzamiko sirće. Dobro izmešajte i stavite u zagrejanu rernu na 200°C. Pecite oko 45 minuta. Izvadite iz rerne, promešajte i ostavite da se ohladi.

Dok se breskve peku, zagrejte slatku pavlaku skoro do ključanja pa je zatim prelijte preko bele čokolade i ostavite da stoji nekoliko minuta a zatim dobro izmešajte žicom i stavite u frižider da se ohladi. Kada je sve ohlađeno, u blender sipajte mešavinu bele čokolade i slatke pavlake, zajedno sa pečenim breskvama i kondenzovanim mlekom. Dobro izmiksajte. 

U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku pa zatim dodajte smesu iz blendera i špatulom izmešajte laganim pokretima. Sipajte u posudu sa poklopcem i stavite u zamrzivač da se stegne.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: