Sastojci:
- 600-700 g zrelih breskvi
- 3 vanilin šećera
- 50 g šećera u prahu
- 3-4 kašike balzamiko sirćeta
- 300 ml zagrejane mlečne slatke pavlake
- 200 g bele čokolade
- 300 ml umućene slatke pavlake
- 50 g zaslađenog kondenzovanog mleka
Priprema:
Breskve operite, uklonite koštice i isecite na kriške. Stavite breskve u posudu za pečenje pa preko dodajte vanilin šećer, šećer u prahu i balzamiko sirće. Dobro izmešajte i stavite u zagrejanu rernu na 200°C. Pecite oko 45 minuta. Izvadite iz rerne, promešajte i ostavite da se ohladi.
Dok se breskve peku, zagrejte slatku pavlaku skoro do ključanja pa je zatim prelijte preko bele čokolade i ostavite da stoji nekoliko minuta a zatim dobro izmešajte žicom i stavite u frižider da se ohladi. Kada je sve ohlađeno, u blender sipajte mešavinu bele čokolade i slatke pavlake, zajedno sa pečenim breskvama i kondenzovanim mlekom. Dobro izmiksajte.
U odvojenoj posudi umutite slatku pavlaku pa zatim dodajte smesu iz blendera i špatulom izmešajte laganim pokretima. Sipajte u posudu sa poklopcem i stavite u zamrzivač da se stegne.
PRIJATNO!