Sastojci:
- 1 pakovanje slanih rozen kora (može i oblande ako volite da bude mekše)
- 600 g šunke tanko sečene
- 700 ml kisele pavlake
- 150 ml majoneza
- 400 g sitnog sira
- 200 g kiselih krastavčića
- 5 kašika ajvara
- 1 kašičica soli
- 250 g rendanog kačkavalja
Priprema:
Umutite pavlaku, majonez i sir te dodajte so. Od te smese odvojte po 4 kašike u dve činije – u jednu ubacite ajvar, u drugu narendane krastavce.
Prvu koru premažite sa 4 kašike smese s pavlakom. Preko ređajte red šunke, pa opet ide pavlaka. Drugu koru premažite filom od kiselih krastavaca. Treća se filuje premazom od ajvara. Ponovite postupak: fil s pavlakom, šunka, fil s krastavčićima, fil s ajvarom. Zadnju koru namažite filom od pavlake i bogato narendajte kačkavalj preko cele torte.
Dobro ohladite u frižideru (najbolje preko noći) i poslužite.
Prijatno!