Search
Close this search box.

Slana rozen torta

Slana rozen torta

Sastojci:

  • 1 pakovanje slanih rozen kora (može i oblande ako volite da bude mekše)
  • 600 g šunke tanko sečene
  • 700 ml kisele pavlake
  • 150 ml majoneza
  • 400 g sitnog sira
  • 200 g kiselih krastavčića
  • 5 kašika ajvara
  • 1 kašičica soli
  • 250 g rendanog kačkavalja 

Priprema:

Umutite pavlaku, majonez i sir te dodajte so. Od te smese odvojte po 4 kašike u dve činije – u jednu ubacite ajvar, u drugu narendane krastavce.

Prvu koru premažite sa 4 kašike smese s pavlakom. Preko ređajte red šunke, pa opet ide pavlaka. Drugu koru premažite filom od kiselih krastavaca. Treća se filuje premazom od ajvara. Ponovite postupak: fil s pavlakom, šunka, fil s krastavčićima, fil s ajvarom. Zadnju koru namažite filom od pavlake i bogato narendajte kačkavalj preko cele torte.

Dobro ohladite u frižideru (najbolje preko noći) i poslužite. 

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: