Sastojci za koru:
• 4 jaja
• 12 kašika brašna
• 2 dcl jogurta
• 1 kesica praška za pecivo
• 1 puna kašičica soli
• 100 ml ulja
• 1 veća šargarepa
Sastojci za fil:
• 200 gr sira po izboru
• 3-4 kašike pavlake
• 100 gr seckane šunke
• 1 kuvano jaje
• soli po ukusu
• malo pavlake za premazivanje
• 200 gr rendanog kačkavalja
• majonez ili majonezni preliv
• za dekoraciju masline ili kiseli krastavčići
Priprema:
Šargarepu narendajte i umutite zajedno sa svim ostalim sastojcima za koru. Izlijte u nauljen pleh i pecite u već zagrejanoj rerni na 200 C oko 15-20 minuta. Kada se kora ohladi modlicom za kolače ili čašom vadite krugove.
Fil napravite tako što ćete izmešati 200 gr sira i 3-4 kašike pavlake. Posolite po potrebi. Dodajte zatim sitno iseckanu šunku, narendajte jedno tvrdo kuvano jaje. Rukama izmrvite ostatak kore i dodajte u fil. Sve lepo promešajte pa filujte ruske kape.
Okolo ih premažite pavlakom, pa ih uvaljajte u rendani kačkavalj. Odozgo ih premažite majonezom ili majoneznim prelivom po ukusu i ukrasite po želji.
Ostavite da se ohlade i uživajte u ukusu.
Prijatno!