Sastojci:
- 5 jaja
- 1 šolja brašna
- 1 šolja jogurta
- 1/2 kesice praška za pecivo
- pola kašičice soli
Za fil i dekoraciju:
- pavlaka ili neki krem sir
- feta sir
- sitno seckana šunka, dimljena pileća prsa ili pečenica
- kačkavalj
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca, pa umutite belanca u čvrst sneg. Žumanca umutite u drugoj posudi, pa dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i lagano promešajte. Dodajte i jogurt i so, pa kada smesa postane homogena, polako ručno umešajte i belanca. Izlijte smesu u pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 15 do 20 minuta.
U međuvremenu pomešajte pavlaku ili krem sir sa izgnječenim feta sirom i seckanom šunkom ili nekim drugim suhomesnatim proizvodom, a po želji ostavite malo pavlake za dekoraciju.
Kada je kora pečena, uvijte je u vlažnu krpu, da se ne osuši, ostavite je da se dobro ohladi pa je bogato nafilujte i uvijte u rolat.
Preko, po želji, premažite pavlakom i obilno pospite rendanim kačkavaljem.
Prijatno!