Sastojci:
- 70 g sirovih seckanih badema
- 70 g sirovih bundevinih ili suncokretovih semenki
- 50 g kokosovih ljuspica
- 60 g meda ili javorovog sirupa
- 1 veliko jaje
- 1 kašičica arome vanile
- prstohvat morske soli
- 150 g tamne čokolade sa 70% kakao delova (sa zaslađivačem)
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 °C i obložite pleh papirom za pečenje.
U velikoj posudi, kombinujte sirove bademe, bundeve ili suncokretove seme, kokosove pahuljice, med, jaje, ekstrakt vanile i morsku so. Sve dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine.
Kašikom stavljajte smesu na obložen pleh, oblikujući kolačiće po želji. Ostavite malo razmaka između svake porcije.
Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite kolačiće oko 12-15 minuta, ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Kada su gotovi, izvadite kolačiće iz rerne i ostavite ih da se hlade na plehu nekoliko minuta pre nego što ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
Istopite crnu čokoladu i umočite donju stranu kolačića u nju, stavite ih na ravnu površinu obloženu papirom za pečenje, sa čokoladnom stranom okrenutom na gore. Po želji, pospite morskom solju.
Dozvolite čokoladi da se stvrdne tako što ćete kolačiće staviti u zamrzivač na 5 minuta ili ih ostaviti u frižideru oko 30 minuta.
PRIJATNO!