Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Slatka čarolija sa bademom i čokoladom

Slatka čarolija sa bademom

Sastojci:

  • 70 g sirovih seckanih badema
  • 70 g sirovih bundevinih ili suncokretovih semenki
  • 50 g kokosovih ljuspica
  • 60 g meda ili javorovog sirupa
  • 1 veliko jaje 
  • 1 kašičica arome vanile
  • prstohvat morske soli
  • 150 g tamne čokolade sa 70% kakao delova (sa zaslađivačem)

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 °C i obložite pleh papirom za pečenje.

U velikoj posudi, kombinujte sirove bademe, bundeve ili suncokretove seme, kokosove pahuljice, med, jaje, ekstrakt vanile i morsku so. Sve dobro promešajte dok se sastojci ne sjedine.

Kašikom stavljajte smesu na obložen pleh, oblikujući kolačiće po želji. Ostavite malo razmaka između svake porcije.

Stavite pleh u zagrejanu rernu i pecite kolačiće oko 12-15 minuta, ili dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Kada su gotovi, izvadite kolačiće iz rerne i ostavite ih da se hlade na plehu nekoliko minuta pre nego što ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.

Istopite crnu čokoladu i umočite donju stranu kolačića u nju, stavite ih na ravnu površinu obloženu papirom za pečenje, sa čokoladnom stranom okrenutom na gore. Po želji, pospite morskom solju.

Dozvolite čokoladi da se stvrdne tako što ćete kolačiće staviti u zamrzivač na 5 minuta ili ih ostaviti u frižideru oko 30 minuta.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: