Sastojci:
- pola glavice kupusa
- šargarepa
- 100 ml soka od paradajza
- voda
- so
- brašno
- lleva paprika
Priprema:
Kupus operite i iseckajte na rebarca. Dodajte sitno seckanu šargarepu, posolite po ukusu, i prelijte vodom da ogrezne. Kuvajte kupus i šargarepu oko 40 minuta ili dok kupus ne omekša. Ako je potrebno, dodajte vodu tokom kuvanja. Pred kraj kuvanja, sipajte sok od paradajza u lonac kako biste dodali aromu i boju jelu.
U manjoj šoljici razmutite kašiku brašna, malo alevu papriku i vode. Ovaj sastav dodajte u lonac s kupusom uz neprestano mešanje.
Nastavite kuvanje na srednjoj vatri još nekoliko minuta kako biste zgusnuli sos i sjedinili sve sastojke.
Poslužite postan slatki kupus topao kao samostalan obrok ili kao prilog uz neko drugo jelo.
Prijatno!