Sastojci:
- 4 pileća bataka
- 2 čena belog luka
- 4 kašike soja sosa
- 1 kašičica sode bikarbone
- 1 belance
- 1 manja šolja gustina
Sos:
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica smeđeg šećera
- 1 kašičica pasiranog paradajza
- 1 kašika sirćeta
- 3 kašike soja sosa
- 4 kašike tople vode
Još:
- 100 grama susama
- 1 grančica mladog luka
Priprema:
Odvojite piletinu od kostiju i isecite na manje komade. Pomešajte sve sastojke za marinadu, pa ostavite pletenicu u marinadi sat vremena uz povremeno mešanje. Nakon toga, pržite na ulju dok ne porumeni sa svih strana. Izvadite i ocedite.
Za sos karamelizujte šećer dok se ne rastvori, dodajte med, pasirani paradajz, soja sos, sirće i vodu. Ostavite da se zgusne nekoliko minuta, a zatim sklonite sa vatre i potopite piletinu u so.
Zagrejte tiganj i dodajte susam, pa mešajte dok malo ne dobije zlatnu boju. Dodajte komade piletine u susam i zarolajte sa svih strana.
Po želji pospite seckanim mladim lukom (samo zeleni deo).
Prijatno!