Search
Close this search box.

Slatko-kisela piletina u soja sosu

Slatko-kisela piletina

Sastojci:

  • 4 pileća bataka
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike soja sosa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 belance
  • 1 manja šolja gustina

Sos:

  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica smeđeg šećera
  • 1 kašičica pasiranog paradajza
  • 1 kašika sirćeta
  • 3 kašike soja sosa
  • 4 kašike tople vode

Još:

  • 100 grama susama
  • 1 grančica mladog luka

Priprema:

Odvojite piletinu od kostiju i isecite na manje komade. Pomešajte sve sastojke za marinadu, pa ostavite pletenicu u marinadi sat vremena uz povremeno mešanje. Nakon toga, pržite na ulju dok ne porumeni sa svih strana. Izvadite i ocedite.

Za sos karamelizujte šećer dok se ne rastvori, dodajte med, pasirani paradajz, soja sos, sirće i vodu. Ostavite da se zgusne nekoliko minuta, a zatim sklonite sa vatre i potopite piletinu u so.

Zagrejte tiganj i dodajte susam, pa mešajte dok malo ne dobije zlatnu boju. Dodajte komade piletine u susam i zarolajte sa svih strana.

Po želji pospite seckanim mladim lukom (samo zeleni deo).

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: