Ćurosi sa čokoladom
Sastojci:
Za uštipke
• 170 g brašna
• 150 g margarina
• 1 šolja vode
• 3 jajeta
• 50 g mlevenih badema
• ulje za prženje
Smesa za topli čokoladni fil
• 3 dl mleka
• 100 g crne čokolade
• 1 kašika gustina
• rendana kora od pomorandže
Priprema:
U šerpi zagrejte vodu, u kojoj treba rastopiti margarin. Kada voda proključa, smanjite temperaturu šporeta na minimalnu i dodajte brašno. Dobro promešajte dok smesa ne postane kompaktna. Potom, prespite smesu u činiju i dodajte umućena jaja. Dobro umutite da dobijete testo bez grudvica. U testo zatim dodajte samlevene bademe i dobro ga varjačom izmešajte.
U tiganju ugrejte ulje. Špricom za kolače ili dresir kesom špricajte smesu direktno u zagrejano ulje, koje ne sme da bude prejako. Pržite dok ćurosi ne dobiju zlatnobraon boju.
Za čokoladni fil, u šerpi ugrejte mleko i u njemu rastopite čokoladu. Dodajte gustin i promešajte da se masa ujednači, tj. da fil postane gust, pa dodajte izrendanu pomorandžinu koru.
Gotove ćurose umačite u čokoladni fil i uživajte u sjajnom ukusu!
Prijatno!