Vreme pripreme: 60 minuta
Potrebni sastojci:
500 grama krompira
300 grama tikvica
2 dl kisele pavlake
1 luk ili tri mlada luka
1 čen belog luka
50 g narendanog kačkavalja
100 ml mleka
1 kašika glatkog brašna
So, sveže mleveni biber, muskatni oraščić, majčina dušica
Maslac
Priprema:
Krompir oljuštite i isecite na tanke kolutove. Tikvice ne ljuštite, samo ih nasecite na kolutove. Vatrostalnu posudu podmažite maslacem i u nju složite krompir i tikvice. Luk isecite na tanke kolutove i poređajte po krompiru i tikvicama. Sve pospite majčinom dušicom. Razmutite brašno u mleku, dodajte pavlaku, sitno naseckan beli luk, so, biber i narendani muškatni oraščić. Prelijte preko krompira i tikvica.
Pecite na 200°c oko pola sata da povrće omekša. Pospite narendanim kačkavaljem i pecite još 10-15 minuta.