Sastojci:
- 4 jaja
- 100 grama putera
- dve pune kašike meda
- 250 grama grčkog jogurta
- 100 grama kokosovog brašna
- 200 grama ovsenog brašna (ili pšeničnog brašna)
- 1 prašak za pecivo
- korica jednog limuna
- ekstrakta vanile
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca u čvrst sneg, a žumancima dodajte otopljeni puter, med, grčki jogurt, ekstrakt vanile i limunovu koricu. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu. Pomešajte suve sastojke – brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli i dodajte ih u smesu od žumanca. Mikserom kratko sjedinite suve i mokre sastojke, pa varjačom nežno umešajte sneg od belanaca. Kolač pecite 25 do 30 minuta u rerni zagrejanoj na 180° C. Za to vreme pripremite preliv. Dodajte med i limunov sok u vodu i mešajte dok se med ne rastvori. Kada tečnost proključa, sklonite je sa vatre. Vrući kolač preliti mešavinom vode, meda i limuna. Ohladite pre serviranja.
Prijatno!