Sastojci:
- 300 g brašna
- 200 g šećera
- Prašak za pecivo
- 150 g putera
- 200 ml kisele pavlake
- Vanilin šećer
- Konzerva kompota od breskve
Priprema:
Kora:
Pomešajte 300 g brašna, 100 g šećera i kašičicu praška za pecivo, pa dodajte 150 g otopljenog putera. Sjedinite, odvojite jednu malu lopticu testa i ostavite sa strane, a od većeg dela formirajte koru u kalupu za tart i ostavite da se hladi u frižideru.
Fil:
200 ml kisele pavlake izmešajte sa 100 g šećera i dve kašičice vanilin šećera. Dodajte konzervu kompota od breskve (oko 250 g, sok ocedite), dobro sjedinite i rasporedite preko kore. Razvijte lopticu testa koju ste odvojili i napravite od nje trakice, pa rasporedite preko fila, kako biste dobili “šuplju” koru odozgo.
Pecite 25-30 minuta.
Prijatno!