Sombor domaćin 7. Kupa nacija u boksu za žene

Sombor će od 9. do 15. januara 2018. godine  biti domaćin učesnicama 7. Kupa nacija u boksu za žene. Na Kupu će se takmičiti više od 220 devojaka iz 28 zemalja, a članovi Organizacionog odbora ovog bokserskog turnira, Antonio Ratković, zamenik gradonačelnice Sombora i Antonija Nađ Kosanović, član Gradskog odbora grada Sombora za oblast sporta, dece i omladine,  pozvali su građane da posete Gradsku halu „Mostonga“  i uživaju u ovom sportskom spektaklu.

„Ovo je manifestacija međunarodnog karaktera koja će dosta značiti gradu koji je poznat kao  grad kulture i sporta.  Nadamo se da će se naši gosti lepo provesti u Somboru i da će imati priliku i da se upoznaju sa znamenitostima  Sombora, te da će se i posle takmičenja vraćati u naš grad“, kazala je Antonija Nađ Kosanović i dodala da je ulaz na turnir slobodan.

Jovica Panić, direktor turnira i predsednik komisije za ženski boks u Srbiji, zahvalio se lokalnoj samoupravi na podršci u organizaciji turnira.

„Značaj turnira je veliki, uvršten je u kalendar svetskih događaja koji se održavaju u Evropi i svetu. Najjači je ženski bokserski turnir u Evropi, a u svetu je među tri najjača turnira. U Sombor će doći takmičarke sa tri kontinenta, Evrope, Azije i Afrike, dolaze  najjače reprezentacije, a to su Indija, Kazahstan i Kina. Ovo je turnir koji zavređuje pažnju i svetskih bokserskih institucija, jedini je koji nosi epitet A klase, a to su oni koji imaju više od 150 takmičara,  iz 20 zemalja sveta“, istako je Panić i naveo da je Bokserski klub „Sombor“ u vrhu vojvođanskog boksa i pohvalio rad trenera kluba Stojana Kneževića.

Prilikom najave turnira, selektor  ženske bokserske reprezentacije  Srbije Marko Tubić je rekao da reprezentacija ima 16 devojaka u tri starosne kategorije.

Predstavljene su  i  Bojana Dragičević,  koja je u konkurenciji juniorki  na prošlogodišnjem kupu  osvojila zlatnu medalju i Jelena  Zekić,  koja je u konkurenciji mladih devojaka osvojila srebrnu medalju.

Svečano otvaranje 7. Kupa nacija  će se održati 10. januara, u GH „Mostonga“ od 17.30 časova.

Eliminacione  borbe  će se održati  10. i 11. januara, od 15. 00 časova, četvrtfinalne borbe će biti na programu 12. januara, takođe od 15.00 časova, polufinalne 13. januara od 15.00 časova, a finale je na programu 14. januara od 13.00 časova u velikoj sali GH „Mostonga“.

Organizator 7. Kupa nacija je Bokserski klub „Sombor“, a tehničku podršku u organizaciji  bokserskog turnira pružiće Sportski savez grada Sombora.

Izvor: sombor.rs

Be the first to comment

Leave a Reply