Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Špagete „Cacio e Pepe“

Špagete

Sastojci:

  • 250g špageta
  • 3l vode 
  • 3 kašike soli
  • 70g parmezana 
  • 1 kašika sveže mlevenog bibera

Priprema:

Vodu stavite da provri pa dodajte so. Sir narendajte na sitno rende i stavite u činiju. Zatim, u kupiću vodu stavite pastu i kuvajte je onoliko koliko je navedeno na kutiji. Nakon minut dva, kutlačom izvadite malo vode u kojoj se kuva pasta i time prelijte narendani sir i promešajte. Kada je pasta već počela da se kuva, na suv teflonski tiganj stavite sveže samleveni biber i pržite minut-dva da biber pusti arome. Zatim, u tiganj sa biberom dodajte kutlaču vode u kojoj se kuva pasta pa pustite da tečnost uvri. Tada će već i testenina biti skoro skuvana. Kada je skuvana, testeninu procedite (sačuvajte vodu) i stavite u tiganj sa biberom. Dodajte kutlaču vode od kuvanja pa dodajte i sir koji ste prelili vodom i sve dobro izmešajte. Kuvajte nekoliko minuta uz stalno mešanje i povremeno dodavanje po malo vode sve dok ne dobijete špagete u kremastom sosu. 

Na kraju začinite sa malo soli ako je potrebno i servirajte na tanjir posuto parmezanom i začinjeno sa još malo bibera.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: