Sastojci:
• 500 g mlevene junetine
• 1 luk sitno iseckan
• 1 paprika
• 1 kašičica luka u prahu
• 2 čena belog luka
• 1 kesa špageta
• 1 konzerva paradajz sosa
• 2 kašike putera
• 2 šolje guste pavlake
• 2 šolje parmezana
• 2 šolje mocarela sira
• so
• biber po potrebi
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 stepeni i stavite špagete da se kuvaju. U veliki tiganj na srednje jakoj vatri stavite mlevenu junetinu, crni luk, papriku i začine. Kada je povrće omekšalo, umešajte sos od paradajza i smanjite vatru te dinstajte 15 minuta, povremeno mešajući.
U drugoj šerpi istopite puter, dodajte beli luk, promešajte, pa stavite pavlaku, parmezan, so i biber. Kuvajte dok se sir ne otopi i dobijete sos. U to dodajte proceđene špagete i promešajte. Sipajte u vatrostalnu činiju špagete i sos, pa prelijte sosom od paradajza i mesa. Pospite mocarelom i parmezanom. Pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.
Prijatno!