Sastojci:
• 250 g špageta
• 2 kašike ulja
• 40-50 g maslaca
• 4 kašike šećera
• 1 kesica vanilin šećera
• po ukusu cimet
• 4 kašike prezli
Priprema:
Špagete skuvati.
Zagrejati ulje, pa dodati maslac. Kada se maslac otopi dodati prezle i pržiti minut-dva na srednjoj temperaturi. Prezle treba neprestano mešati da ne zagore.
Dodati šećer pa promešati. Dužina prženja šećera zavisi od toga kako volite. Ko voli ukus karamelisanog šećera, nek prži 2-3 minuta, dok šećer počne da se topi i dobija zlatnu boju (ne sme da pocrni). Ko ne voli tako, nek doda šećer, promeša kratko i pređe na sledeći korak.
Skloniti sa šporeta, dodati špagete, posuti vanilin šećerom i cimetom i sve dobro izmešati.
Prijatno!