Search
Close this search box.

Španski desert od mleka

Španski desert

Sastojci:

Za karamel:

  • 100 g šećera
  • 2 kašike vode

Za flan:

  • 3 jaja
  • 1 konzerva (oko 400 g) zaslađenog kondenzovanog mleka
  • 400 ml običnog punomasnog mleka
  • 1 kašičica vanilin šećera

Priprema:

U tiganju pomešajte šećer i vodu. Na srednjoj vatri zagrevajte, mešajući, dok se šećer ne otopi i postane zlatan. Brzo prelijte karamelu u kalup i ravnomerno rasporedite po dnu.

U velikoj posudi umutite jaja. Dodajte zaslađeno kondenzovano mleko, obično mleko i vanilin šećer. Sve dobro promešajte dok ne dobijete glatku smesu.

Prelijte smesu preko ohlađene karamele u kalupu. Stavite kalup u veću posudu sa vodom (vodena kupka) i kuvajte u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta, ili dok flan ne postane čvrst.

Kada je flan gotov, izvadite ga iz rerne i ostavite da se ohladi, a zatim stavite u frižider na najmanje 2 sata. Pre serviranja, lagano prođite nožem oko ivica i prevrnite ga na tanjir.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: