Sastojci:
- 3 jajeta
- 250 g feta sira
- 1 dl kisele pavlake
- 1 dl kiselog mleka
- 1 dl ulja
- 1 dl kisele vode
- 3 kisela krastavčića
- 100 g šunke
- 6 kašika kukuruznog brašna
- 3 kašike belog pšeničnog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica majčine dušice
- 1 kašičica vlašca
Priprema:
Umutiti 3 žumanceta, a zatim dodati izmrvljen sir, pavlaku, kiselo mleko, ulje, kiselu vodu, sitno iseckane krastavčiće, šunku i obe vrste brašna pomešane sa praškom za pecivo. Posebno umutiti belanca sa pola kašičice soli, pa dodati prethodnoj masi i promešati. Kalupe obložiti pa u njih izliti masu. Peći desetak minuta na 200 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni, a potom smanjiti na 150 stepeni i peći još 50 minuta.
Prijatno!