Sređuju se fasade zgrada u centru Odžaka

Fasade javnih zgrada u centru Odžaka do jeseni će dobiti potpuno osvežen izgled. Velika akcija obnove fasada je u punom jeku, a skele se trenutno mogu videti na staroj zgradi opštine, kao i na zgradi suda.

Za uređenje fasada zgrada u Odžacima sredstva su namenski dobijena iz republičkog budžeta, na inicijativu Aleksandra Vučića koji je prošle godine, tada kao premijer, posetio Odžake povodom otvaranja novog pogona kompanije “Magna siting”.

Prema rečima pomoćnika predsednika opštine Milorada Stanišića, sredstvima koja je obezbedila Republika biće obnovljene fasade nekoliko javnih zgrada u užem centru Odžaka.

– Posao su dobile firme “Somborelektro” i “Premijus” iz Beograda, a vrednost radova je oko 25 miliona dinara sa PDV-om. U prvoj fazi urađena je fasada Mesne zajednice Odžaci i nove zgrade Opštinske uprave, kao i zid između dve opštinske zgrade. Druga faza radova koja je trenutno u toku obuhvatiće zgradu suda, opštinske garaže i zgradu Gimnazije i ekonomske škole – kaže Stanišić.

U toku je i obnova fasade stare zgrade Opštinske uprave u Odžacima, za šta je sredstva obezbedila lokalna samouprava. Izvođač radova je isti, a vrednost investicije sa PDV-om oko 11 miliona dinara.

– Radovi na staroj zgradi opštine bi trebalo da budu završeni do sredine septembra. Nadzor vrši Pokrajinski zavod za zaštitu spomenika iz Petrovaradina, jer se radi o zgradi posebne arhitektonske vrednosti kojoj će biti vraćen izvorni izgled – naveo je pomoćnik predsednika opštine Odžaci Milorad Stanišić.

Izvor: Radio Odžaci

 

Be the first to comment

Leave a Reply