Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Srpski kuvari osvojili četiri medalje u Riminiju: Bronza za sarmice od kelja sa suvim šljivama i orasima

Kuvari

Kulinarska federacija Srbije vratila se sa četiri medalje sa jednog od najvećih kulinarskih takmičenja na svetu koje je upravo završeno u Rimiju.

– Beograd je postao kulinarska prestonica Balkana, jer pored „mišlenovih“ zvezdica naši mladi i iskusni kuvari spremaju najukusnija jela na svetu – rekao je Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda.

“Global Chefs Challenge” je jedno od tri najveća takmičenja u kulinarstvu, a naši kuvari spremili su najbolju tortu i vegetarijansko jelo.

Mlada Saveta Bikić donela je u Beograd bronzanu medalju za ručak koji se sastojao od potaža od bundeve, sarmica od kelja sa suvim šljivama i orasima, kao i pečenim celerom.

Ostali kuvari ovenčani nagradama u četiri kategorije su: Bane Kockarević i Jovan Lakić, Marija Palić i Milan Marinković, Goran Radivojević i Saveta Bikić, Dušan Stankov.

Tagovi:
Pročitajte još: