Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Štanglice sa bademom i kokosom

štanglice

Sastojci:

• 150 gr neslanih badema
• 100 gr nezaslađenih kokos listića
• 60 ml javorovog sirupa
• ¼ kašičica soli (po želji)

Priprema:

Zagrejte rernu na 160 C. Obložite kvadratni pleh (stranice oko 20 cm) papirom za pečenje. Ostavite po strani. Sipajte bademe, listiće kokosa i so (ako je koristite) u veliku posudu i promešajte. Prelijte ovu smešu javorovim sirupom. Mešajte dok se sve dobro ne sjedini. Ovu smešu sipajte u pripremljeni pleh za pečenje. Pomoću gumene lopatice ili varjače pritisnite mešavinu i uglačajte je u čvrsto nabijeni, ujednačeni sloj. Pecite 25-35 minuta (u zavisnosti od rerne). Štanglice se moraju temeljno ispeći, jer se inače neće držati zajedno kada se ohlade. Ostavite u plehu da se ohladi 1 sat (ili dok se potpuno ne ohladi). Stisnite suprotne krajeve obloge od papira za pečenje, i podignite iz pleha. Lagano skinite papir sa dna. Isecite na 12 traka (6 redova po 2 kolone).

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: