Sastojci:
Biskvit:
- 10 belanca
- 10 kašika šećera
- 4-5 kašika glatkog brašna
- 4-5 kašika oštrog brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1/2 prašak za pecivo
- 500 ml mleka
- 2 kesice vanilin šećera
Fil:
- 10 žumanaca
- 12 kašika šećera
- 500 ml mleka
- 30 gr želatina
- 500 ml slatke pavlake
- 200 gr šlag krema u prahu
- 250 gr mlečne čokolade
Priprema:
Umutite belanca sa prstohvatom soli. Kada umutite belanca u čvrst šlag, dodajte šećer dok mešate. Dodajte brašno, prašak za pecivo i kako.
Pecite biskvit na 170 stepeni C oko 15minuta. Pred kraj pečenja biskvita, zagrejte mleko kojem ste dodali vanilin šećer. Ispečen biskvit prelijte sa pola litre vrelog mleka. Pošto vam je potreban želatin, aktivirajte ga u hladnoj vodi.
Fil pravite tako što ćete umutiti žumanca i šećer, a onda nalijte 500 ml mleka. Dodajte želatin, izmešajte pa ostavite oko sat vremena da se stegne. U fil dodajte slatku pavlaku pa umutite. Dodajte i šlag kremu u prahu i mutite. Kad dobijete gust fil, dodajte i seckanu mlečnu čokoladu.
Prijatno!