Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Štrudla sa čokoladom i lešnicima

štrudla sa čokoladom i lešnicima

Sastojci:

  • oko 500 g brašna
  • 120 g margarina ili masti
  • kockica kvasca
  • kašičica šećera
  • 250 ml mleka
  • 60 g šećera

Fil od lešnika i čokolade:

  • 250 g mlevenih lešnika
  • 50 g narendane čokolade
  • 100 ml mleka
  • 3 kašike šećera
  • 20 g margarina ili putera

Za premazivanje:

  • žumance i malo vode

Priprema:

Mleko prvo malo zagrejte, jedan deo odvojite i u njemu razmutite kvasac sa kašičicom šećera. Preostalo mleko sipajte u posudu i u tako podgrejano dodajte omekšali margarin i mešajte dok se kvasac ne istopi. Dodajte brašno, šećer i na kraju nadošli kvasac i promešajte. Zamesite testo i ostavite da se udvostruči. Za to vreme pripremite fil.

Lešnike pomešajte sa šećerom i dodajte krupno narendanu čokoladu. Mleko zagrejte da bude vrelo i dodajte margarin da se u njemu otopi. Tako vrelo sipajte preko lešnika i čokolade i mešajte dok se smesa ne izjednači. Nadošlo testo premesite i podelite u dva dela. Rastanjite testo oklagijom u veći kvadrat. Svaki deo premažite pripremljenim filom (fil podelite u dva).

Testo, po ivici, malo presavijte i urolajte. Prebacite u tepsiju. Premažite žumancetom koje ste pomešali sa malo vode i pecite na 200 stepeni, oko pola sata ili dok ne porumeni.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: