Sastojci:
- 3 jaja
- 600 grama šećera
- 400 mililitara mleka
- 800 grama brašna
- 40 grama svežeg kvasca
- 200 grama masti
- 250 mililitara mlake vode
- 15 grama soli
- aroma vanile
- 200 grama oraha
- 200 grama rogača
Priprema:
U 200 mililitara mlakog mleka stavite izmrvljeni kvasac i kašiku šećera da kvasac proradi. U činiju stavite brašno, u sredini napravite rupu i dodajte jaja, 150 g šećera, kvasac, toplu vodu i mast. Zamesite glatko testo i ostavite da naraste. Zatim ga pomerite i podelite na 3 dela. U orahe i rogač sipajte 150 grama šećera i dodajte preostalo vrelo mleko. Po želji, u fil dodajte cimet i vanilu. Svaku razvaljanu jufku premažite filovima. Štrudle stavite u pleh, premažite jajetom i ostavite još sat vremena da se dižu. Pecite ih u zagrejanoj rerni na 180 °C oko 50 minuta. Pospite prah šećerom i poslužite!
Prijatno!