Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Štrudla sa suvim grožđem i orasima

Štrudla

Sastojci:

Testo:

  • 1 kesica suvi kvasac
  • 400 g brašna
  • 280 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 60 g šećera

Nadev:

  • 350 g oraha
  • 2 kašike meda
  • 150 g šećera
  • 80 g suvog grožđa
  • rum
  • cimet
  • mleveni muskatni oraščić
  • 200-300 ml mleka

I još:

  • 1 jaje za premazivanje
  • šećer u prahu za posipanje

Priprema:

Kvasac pomešajte sa brašnom, dodajte listiće maslaca, pa sve razmrvite, zatim dodajte jaje, žumance i šećer, pa umešajte testo i ostavite neka odstoji najmanje pola sata.

Mlevene orahe prelijte kipućim mlekom, dodajte med, šećer, suvo grožđe, rum, cimet i muskatni oraščić.

Sve dobro promešajte i ohladite.

Testo kratko premesite i isecite na tri dela. Svaki razvaljajte, premažite nadevom i savijte uske savijače.

Složite jednu pored druge u namašćeni pleh i premažite ih izmešanim jajetom.

Pecite oko 40 minuta na temperaturi od 190 do 200 stepeni.

Pečenu štrudlu pospite šećerom u prahu dok je još topla. Kada se malo ohladi isecite je i poslužite.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: