Sastojci:
• 1 kašika putera
• 1 kašika brašna
• 1/2 šolje mleka (hladno)
• 100 g tamne čokolade (75% kakao)
• prstohvat soli
• 1/2 kašičice ekstrakta vanile
• 1 žumance
• 2 belanceta
• 3 kašike šećera
• kakao
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Puterom premažite posudice, pa ih pospite šećerom.
Puter istopite u šerpi, dodajte brašno, i pržite minut, uz neprestano mešanje. Pazite da ne zagori. Sipajte hladno mleko pa mešajte dok se smesa malo ne zgusne. Skinite sa šporeta i sipajte čokoladu, pa mešajte dok se ne otopi. Dodajte so, vanilu i pomešajte, pa ostavite par minuta da se prohladi, pa dodajte žumance i sjedinite.
Umutite belanca u posudi, dodajte postepeno šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne. Lagano dodajte belanca i umešajte. Preručite smesu u posude. Poređajte u pleh. Pecite oko 12 do 15 minuta, u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Pospite sufle kakaom.
PRIJATNO!