Nije baš da će vas izlečiti, ali će svakako pomoći da se osećate bolje tokom trajanja prehlade. Topla supa od šargarepe, pomorandže i đumbira će vas okrepiti, ugodno zagrejati i olakšati tegobe.
Potrebno je: jedna i po velika šargarepa, sitno iseckana, 6 šolja vode, jedna pomorandža, ½ crnog luka, iseckanog, 2 čena belog luka, iseckana, stabljika (ili manji koren) celera, iseckan, 3-4 urme bez koštica, koren svežeg đumbira (4 cm), 2 kašike kokosovog ulja, kašičica himalajske soli, kašičica narendane kore pomorandže (samo pod uslovom da možete da nađete neprskanu ili organsku).
Priprema
Naspite kokosovo ulje, luk, beli luk, celer i so u supu i ostavite da se krčka na srednjoj vatri 10 minuta. Potom dodajte šargarepu i krčkajte još 10 minuta, a potom dospite vodu. Ostavite da se krčka još 10 minuta ili duže dok šargarepa ne postane sasvim mekana. Uspite vruću supu u blender, dodajte urme i meljite dok ne dobijete glatku masu. Sad dodajte pomorandžu i đumbir i opet meljite dok ne dobijete homogenu masu. Podgrejte i poslužite garnirano peršunom ili nekim drugim zelenišem po želji.
Preuzeto: Zdravahrana.com