Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Suve paprike punjene povrćem

Suve paprike punjene povrćem

Sastojci:

  • 6-8 suvih paprika
  • 200 g pirinča
  • 1 velika glavica crnog luka
  • 2-3 čena belog luka 
  • 1 šargarepa 
  • 30 g svežeg peršuna
  • 125 ml  pasiranog paradajza
  • So i biber po ukusu
  • 750 ml povrtnog bujona ili vode
  • Maslinovo ulje (po ukusu)

Priprema:

Suve paprike stavite u toplu vodu na 30 minuta da omekšaju. Nakon toga ih pažljivo ocedite i ostavite da se ohlade.

Na srednje jakoj vatri, zagrejte malo maslinovog ulja u tiganju. Dodajte sitno iseckan crni luk i pržite dok ne postane staklast. Umešajte sitno rendanu šargarepu i pržite još nekoliko minuta. Dodajte pirinač i mešajte nekoliko minuta dok ne postane staklast, pa ubacite sitno seckani beli luk, peršun, paradajz pire, so i biber. Dobro promešajte. 

Sipajte 500 ml povrtnog bujona i kuvajte dok pirinač ne upije tečnost i omekša (oko 15-20 minuta). Povremeno mešajte.

Ohlađenom smesom punite pripremljene paprike.

U široku šerpu stavite malo maslinovog ulja na dno, poređajte punjene paprike, pa ih prelijte preostalim povrtnim bujonom.

Pokrijte i kuvajte na srednjoj vatri oko 30-40 minuta ili dok paprike dodatno ne omekšaju.

Poslužite ih dok su tople, uz dodatak svežeg peršuna ili salate po želji.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: