Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Švajcarski rolat

Svajcarski rolat

Sastojci: 

  • 4 jaja 
  • 1.5 dl šećera 
  • 2 kašičice vanilin šećera 
  • 2 dl brašna 
  • 1.5 kašičica praška za pecivo

Za fil:

  • 100 g sira “Filadelfija” 
  • 100 g pavlake za šlag 
  • 0.5 štapića vanile 
  • 1 kašičica vanilin sirupa ili praška 
  • 1.5 kg iseckanih jagoda

Priprema:

Penasto mešajte jaja i šećer. Dodajte suve sastojke polako prosejane kroz sito. Za fil koristite jagode i maline. U kesu s okruglim otvorom stavite sir s jagodama. Tom masom možemo ukrasiti i površinu rolata.

Drugi deo biskvitne mase obojite roze bojom za namirnice i kroz rupu u kesi istisnite testo na pleh za pečenje tako da bude prugasto pre nego što se stavi u rernu. Pecite na 200 stepeni 6-8 minuta.

Ulupajte šlag i izmešajte sve sastojke.

Premažite biskvit prvo marmeladom od jagode, dodajte fil od pavlake i svežeg sira.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: