Sastojci:
- 4 jaja
- 1.5 dl šećera
- 2 kašičice vanilin šećera
- 2 dl brašna
- 1.5 kašičica praška za pecivo
Za fil:
- 100 g sira “Filadelfija”
- 100 g pavlake za šlag
- 0.5 štapića vanile
- 1 kašičica vanilin sirupa ili praška
- 1.5 kg iseckanih jagoda
Priprema:
Penasto mešajte jaja i šećer. Dodajte suve sastojke polako prosejane kroz sito. Za fil koristite jagode i maline. U kesu s okruglim otvorom stavite sir s jagodama. Tom masom možemo ukrasiti i površinu rolata.
Drugi deo biskvitne mase obojite roze bojom za namirnice i kroz rupu u kesi istisnite testo na pleh za pečenje tako da bude prugasto pre nego što se stavi u rernu. Pecite na 200 stepeni 6-8 minuta.
Ulupajte šlag i izmešajte sve sastojke.
Premažite biskvit prvo marmeladom od jagode, dodajte fil od pavlake i svežeg sira.
Prijatno!