Sastojci:
- 250 g očišćenih višanja
- 125 g maslaca
- 150 g belog šećera
- 1 kašičica arome vanile
- 2 jaja
- 65 ml mleka
- 75 g kukuruznog skroba
- 125 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 25 g kakaoa
- malo soli
- 85 g iseckane crne čokolade
- 2-3 kašičice smeđeg šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni.
Grubo iseckajte višnje i ostavite da se ocede. Izmešajte maslac, šećer, aromu vanile, jaja i mleko.
U drugoj posudi pomešati suve sastojke – kukuruzni skrob, brašno, prašak za pecivo, kakao i so.
Polako umešajte suve sastojke u mokre. Dodajte višnje i iseckanu čokoladu, pa promešajte.
Sipajte smesu u kalupe i pospite sa smeđim šećerom. Peći oko 25 minuta. Proverite čačkalicom da li su gotovi – ako je čista kada je ubodete i izvadite iz mafina, spremni su.
Ostavite ih u kalupu pet minuta, zatim izvadite i ostavite da se ohlade.
Prijatno!