Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Tart sa čokoladom i pomorandžom

Tart sa čokoladom

Sastojci za koricu:

  • 300 g mlevenog čoko keksa
  • 100 g maslaca
  • 50 ml slatke pavlake

Sastojci za fil od pomorandže:

  • 150 g maslaca
  • 90 ml soka od limuna
  • 90 ml soka od pomorandže
  • 1 pomorandža – nastrugana kora
  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 5 g želatina

Sastojci za genaž:

  • 150 g čokolade
  • 200 g slatka pavlaka
  • 50 g maslaca

Priprema:

U odgovarajuću posudu dodamo mleveni čoko keks i puter i laganim mešanjem ujednačimo smesu. Posle par minuta mešanja, dodamo slatku pavlaku i nastavimo sa mešanjem dok se ne dobije kompaktna masa koja se odvaja od ivica posude. U odgovarajući kalup za tart, prečnika 26 cm, ravnomerno rasporedimo masu za koricu. Ostavimo 10-15 minuta u zamrzivaču da se masa ohladi. U odgovarajuću šerpu dodamo masalac i pustimo lagano da se topi uz povremeno mešanje. Kada se maslac u potpunosti otopio dodajemo sok od limuna, sok i narendanu koricu pomorandže. Uz neprestano mešanje dodajemo jedno po jedno jaje i nastavimo kuvanje na laganoj vatri. Smesi dodajemo šećer i mešamo dok se šećer ne otopi. Sklonimo sa vatre. U masu dodamo prethodno potopljen želatin (5 g želatina preliti sa 2 kašike vode i ostavimo da nabubri). Mešamo dok se želatin ne otopi. U kalup sa čokoladnom koricom preliti topao fil od pomorandže. Ostaviti da se ohladi i stegne. U posudu dodati čokoladu, slatku pavlaku i maslac. Otopiti na pari ili u mikrotalasnoj. Čokoladni genaž preliti preko tarta i sve ostaviti da se ohladi.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: