Sastojci za koricu:
- 300 g mlevenog čoko keksa
- 100 g maslaca
- 50 ml slatke pavlake
Sastojci za fil od pomorandže:
- 150 g maslaca
- 90 ml soka od limuna
- 90 ml soka od pomorandže
- 1 pomorandža – nastrugana kora
- 5 jaja
- 150 g šećera
- 5 g želatina
Sastojci za genaž:
- 150 g čokolade
- 200 g slatka pavlaka
- 50 g maslaca
Priprema:
U odgovarajuću posudu dodamo mleveni čoko keks i puter i laganim mešanjem ujednačimo smesu. Posle par minuta mešanja, dodamo slatku pavlaku i nastavimo sa mešanjem dok se ne dobije kompaktna masa koja se odvaja od ivica posude. U odgovarajući kalup za tart, prečnika 26 cm, ravnomerno rasporedimo masu za koricu. Ostavimo 10-15 minuta u zamrzivaču da se masa ohladi. U odgovarajuću šerpu dodamo masalac i pustimo lagano da se topi uz povremeno mešanje. Kada se maslac u potpunosti otopio dodajemo sok od limuna, sok i narendanu koricu pomorandže. Uz neprestano mešanje dodajemo jedno po jedno jaje i nastavimo kuvanje na laganoj vatri. Smesi dodajemo šećer i mešamo dok se šećer ne otopi. Sklonimo sa vatre. U masu dodamo prethodno potopljen želatin (5 g želatina preliti sa 2 kašike vode i ostavimo da nabubri). Mešamo dok se želatin ne otopi. U kalup sa čokoladnom koricom preliti topao fil od pomorandže. Ostaviti da se ohladi i stegne. U posudu dodati čokoladu, slatku pavlaku i maslac. Otopiti na pari ili u mikrotalasnoj. Čokoladni genaž preliti preko tarta i sve ostaviti da se ohladi.
Prijatno!