Sastojci:
- 150 grama crnog luka
- 2 čena belog luka
- 50 grama dimljene slanine
- 150 grama tikvica
- 100 grama šargarepe
- 50 grama sira
- 60 grama brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1/2 decilitra ulja
- 3 jaja
- so
- biber
Priprema:
Slaninu propržite u tiganju bez dodavanja masnoće. Stavite luk, beli luk, tikvice, šargarepu i slaninu u činiju. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo, jaja, sir, ulje, so i biber. Sve dobro izmešajte kašikom. Okrugli kalup namazati puterom i posuti brašnom. Sipati smesu, poravnati i peći u zagrejanoj rerni na 180° C 30 do 35 minuta. Kada porumeni izvadite tart i ostavite da se prohladi pa zatim isecite i servirajte.
Prijatno!