Stranica Taste Atlas napravila je spisak 23 mesta gde možete pojesti najbolje ćevape. Grad Sarajevo prednjači po broju najboljih ćevabdžinica na svetu.
Ćevabdžinica “Željo” je na prvom mestu, a preporuku je dobila od National Geographic i 25 kritičara hrane. Na drugom mestu je ćevabdžinica “Petica-Ferhatović”, koju je preporučio David Hofman (Hoffmann) i 24 kritičara hrane.
Ne trećem mestu je ćevabdžinica “Kod Muje” iz Banje Luke, koju je preporučio Mondo i osam kritičara hrane.
U top deset ušli su i Restoran “Limenka” iz Tuzle, koji je preporučili brojni kritičari hrane, zatim ćevabdžinica “Hodžić”, “Zlaja” iz Tuzle, “Tima-Irma” iz Mostara, “Kastel” i “Specijal”iz Sarajeva, i “Pivnica Taverna” iz Tuzle.
Na ostalih 13 mesta našli su se ćevabdžinica “Hari” iz Travnika, “Znam” i Dženita” iz Sarajeva, Roštiljnica A&D iz Banja Luke, “Mrkva” iz Sarajeva, “Bešlić” iz Zenice, “Kurto” iz Sarajeva, “Banjalučanka” iz Banja Luke, “Sarajka” iz Tuzle, “CT European Cafe&Grill” iz Sjedinjenih Američkih Država, “Kod Seje” iz Zenice, “Braća Zmajevi” iz Sarajeva, kao i ćevabdžinica “Savčić” iz Beograda.
Taste Atlas je ćevape opisao kao tradicionalno bosansko jelo koje se pravi od mlevenog goveđeg mesa, začinjeno različitim začinima poput soli, bibera i paprike u prahu.
Inače na sajtu Taste Atlas možete pronaći gde možete pojesti neka od najboljih tradicionalnih jela na svetu.
Foto: RossHelen/shutterstock.com
Preuzeto: eKapija