Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Teleća čorba sa zlatnom mešavinom

Vaskršnji nedeljni ručak

Sastojci:

  • 700 g teletine
  • 2 srednje glavice crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 kom goveđa kocka za supu
  • po potrebi ulje
  • 2 kesice po 400 g zamrznutog povrća (zlatna mešavina)
  • 2 pune kašičice suvog začina
  • 1,5 kašike brašna
  • 1 kašičica bosiljka
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • po potrebi so

Priprema:

U veću šerpu sipati ulje za dinstanje iseckanog crnog i belog luka, bosiljka i 1 kašičice suvog začina. Posle kraćeg dinstanja, dodati sitno seckanu teletinu

Posle 20 minuta dodajte 2 l vode, kocku za supu, kašičicu suvog začina i na lagano nek se kuva 1 sat. Zatim dodati povrće 2 puta po 400 grama. Kada provri, sipati pavlaku za kuvanje i neka vri 10 minuta.

Odrediti gustinu dodavanjem vode i zapržiti sa 1 i 1/2 kašikom brašna i nek vri još desetak minuta. Ako treba slanje dodajte so po ukusu.

Marinirana rebra

Sastojci:

  • 1,5 kg svinjskog rebra u komadu
  • po potrebi so
  • po potrebi suvi biljni začin
  • po potrebi mleveni crni biber
  • po potrebi začinska crvena paprika
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike meda
  • 4 kašike soja sosa
  • 1 dl piva

Priprema:

U meso utrljati začine i gnječeni beli luk sa obe strane. Smestiti u pleh, pa sipati jako malo vode da pokrije dno tepsije. Pokriti alu folijom i peći na 200 C, oko pola sata. Kada izvadite iz rerne premažite mešavinom piva, soja sosa i meda. Pokriti folijom i vratiti u rernu još sat vremena da se peče. Zatim, ukloniti foliju i vratiti u rernu još nekih 15 minuta da dobije lepu rumenu boju.

Miks salata

Sastojci:

  • 1/2 glavice salate 
  • 1 krastavac
  • 2 paradajza
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crnog luka
  • po ukusu so
  • po ukusu biber
  • 50 g kačkavalja
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Listove salate dobro oprati, iscepkati i staviti u dublju posudu. Dodati oljušten i iseckan krastavac, seckan crni luk, seckan paradajz i na kockice iseckan kačkavalj. Umešati seckanu papriku, posoliti po ukusu, dodati biber, ulje i lagano izmešati te preručiti u činiju za posluživanje i uživati u salati koja je fantastičnog ukusa.

Kinder milk šnite

Sastojci:

Za kore:

  • 4 jajeta
  • 100 ml ulja
  • 2 kašike šećera
  • 2 kašike meda
  • 2 kašike brašna
  • 2 kašike griza
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli

Za krem:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 380 ml kondenzovanog mleka
  • 2 kesice želatina

Za dekoraciju:

  • 100 g čokolade
  • 4 kašike mleka

Priprema:

Priprema kora: Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca umutiti u čvrst šam sa prstohvatom soli. Žumanca umutiti sa šećerom, pa dodati med, ulje u mlazu, a onda umešati i brašno, griz, kakao i prašak za pecivo. U smesu od žumanaca lagano umešati i umućeni šam. Smesu podeliti na dva jednaka dela i rasporediti na podmašćenom pek papiru u plehu dimenzija 32×21 cm. Ispeći dve tanke kore na 180 stepeni u zagrejanoj rerni.

Priprema krema: Umutiti slatku pavlaku u šlag pa uz mućenje dodati i kondenzovano mleko. Želatin rastvoriti u 4 kašike hladne vode, pa zagrejati ili na ringli da se otopi i proključa ili par minuta u mikrotalasnoj rerni, pa dodati u tankom mlazu u šlag sa kondenzovanim mlekom sve vreme muteći smesu.

Jednu koru premazati kremom, odozgo staviti drugu koru i ostaviti u frižideru na par sati da se stegne. Ohlađen kolač iseći na komade željene veličine pa onda preliti čokoladnim prelivom: Otopiti čokoladu sa mlekom na umerenoj vatri, pa milk šnite ili preliti kao glazurom ili samo dekorisati.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: