Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Testenina sa tikvicama

Testenina sa tikvicama

Sastojci:

  • 1 srednji luk
  • 6 čenova belog luka
  • 700 g tikvice isečene na veće kocke
  • 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
  • 125 ml bujona
  • 1/2 kašičice soli i crnog bibera po ukusu
  • 100 g parmezana
  • 400 g testenine bilo kog oblika

Priprema:

Isečenu tikvicu pospite seckanim belim lukom, crnim lukom, maslinovim uljem, solju i biberom i rasporedite na pleh. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta, dok ne omekša i ne porumeni, uz jedno mešanje posle 15 minuta.

U međuvremenu, skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Odvadite pola šolje vode od kuvanja testenine, a nju ocedite i vratite je u šerpu.

Izvadite povrće iz rerne kada je gotovo i prebacite u blender. Dodajte parmezan i bujon. Pasirajte dok ne postane glatko.

Sos dodajte u testeninu, uz dodatak malo vode od kuvanja, kako biste proredili po svom ukusu.

Pospite svežim crnim biberom i po želji poslužite sa parmezanom.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: