Sastojci:
- 1 srednji luk
- 6 čenova belog luka
- 700 g tikvice isečene na veće kocke
- 2 kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja
- 125 ml bujona
- 1/2 kašičice soli i crnog bibera po ukusu
- 100 g parmezana
- 400 g testenine bilo kog oblika
Priprema:
Isečenu tikvicu pospite seckanim belim lukom, crnim lukom, maslinovim uljem, solju i biberom i rasporedite na pleh. Pecite na 200 stepeni oko 25 minuta, dok ne omekša i ne porumeni, uz jedno mešanje posle 15 minuta.
U međuvremenu, skuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju. Odvadite pola šolje vode od kuvanja testenine, a nju ocedite i vratite je u šerpu.
Izvadite povrće iz rerne kada je gotovo i prebacite u blender. Dodajte parmezan i bujon. Pasirajte dok ne postane glatko.
Sos dodajte u testeninu, uz dodatak malo vode od kuvanja, kako biste proredili po svom ukusu.
Pospite svežim crnim biberom i po želji poslužite sa parmezanom.
Prijatno!