Sastojci:
- 340 g šampinjona
- 3 čena belog luka
- 2,5 kašike putera
- 225 g testenine po želji
- 2 kašike brašna
- 500 ml mleka
- 1 kašičica timijana, po želji
- 1/4 šolje rendanog parmezana, po želji
- seckani peršun za ukrašavanje
Priprema:
Operite pečurke i iseckajte. Zagrejte ulje, pa dinstajte pečurke dok ne omekšaju. Dodajte seckani beli luk i začine i dinstajte dok ne omekša i beli luk.
Izvadite pečurke iz šerpe. Zatim u tiganju istopite puter i dodajte brašno, pa pržite par minut. Sipajte mleko i pustite da provri. Kuvajte 30 sekundi. Dodajte pečurke i promešajte.
Ako želite u sos dodajte i parmezan i promešajte, pa sipajte kuvanu testeninu preko i sve sjedinite.
Prijatno!