fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Tofu kari sa blitvom

Ovo je recept za večeru sa minimumom ugljenih hidrata, odličan nakon joge ili večernjeg treninga, pogodan i za one koji se drže takozvane hrono ishrane. Potrebna vam je: velika veza blitve…

… (16 do 18 listova), 3 kašike maslinovog ulja, jedan crni luk, iseckan, komad od 1cm svežeg korena đumbira, sitno iseckan, 3 čena belog luka, sitno iseckana, kašičica kurkume, kašičica garam masale, 1/2 kašičice tucane ljute aleve paprike, kašičica kumina u prahu, kašičica himalajske soli, 1 paradajz sitno iseckan (ili odgovarajuća količina mlevenog paradajza iz zimnice), komad sirovog tofua, iseckan na kocke, šolja vode, 1/4 šolje prženih indijskih oraščića, 1/4 šolje seckanog lista korijandera (ili seckane nane) kao garnir.

Priprema
Odvojite listove blitve od stabljika i ostavite sa strane. Isecite listove blitve na komade veličine zalogaja, onda ih operite i dobro ocedite. Potom operite stabljike, pa ih iseckajte.
Zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju. Dodajte crni i beli luk i đumbir, pa dinstajte dok ne dobije zlatnobraon boju – oko 3 minuta. Dodajte stabljike blitce, pa dinstajte još minut-dva.
Dodajte kumin, garam masalu, alevu papriku i so. Dinstajte još 3-5 minuta dok ne zamiriše. Dodajte paradajz i kuvajte dok se paradajz ne raskuva.
Dodajte listove blitve i dinstajte na srednjoj vatri dok listovi ne omekšaju. Dodajte kocke tofua i dospite vodu. Zagrejte dok ne proključa, smanjite vatru na malo ispod srednje i krčkajte 15 minuta dok se blitva ne skuva i svi ukusi ne izmešaju.
Pospite odozgo svežim korijanderom ili nanom i indijskim oraščićima pre serviranja.

Preuzeto: Zdravahrana.com

Tagovi:
Pročitajte još: