Sastojci:
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
- 150 ml mleka
Za fil od borovnica:
- 400g zamrznutih borovnica
- 4 kašike šećera
- 100ml vode
- 2-3 kašike skroba
- 6 kašika vode za skrob
Za fil od vanile:
- 1 kesica pudinga od vanile
- 500 ml mleka
- 2 kašike šećera
- 100 g bele čokolade
- 50 g putera
- 250 ml pavlake za šlag
Priprema:
Sastojke za koru pomešajte i utisnite u kalup prečnika 24 cm. Ostavite da se ohladi. Za fil od borovnica stavite borovnice, šećer i vodu da provri i ostavite da ključa nekoliko minuta. Skrob otopite u vodi pa ubacite u vruće borovnice i kuvajte još 5 minuta. Kad se ohladi, rasporedite preko kore i opet stavite da se hladi.
Skuvajte puding po uputstvu s kesice. Dodajte izlomljenu belu čokoladu dok je puding još vruć i mešajte dok se ne otopi. Ubacite puter i mešajte dodatno, pa ostavite da se skroz ohladi.
Pavlaku umutite i spojte s ohlađenim pudingom. Rasporedite fil od vanile preko fila od borovnica.
PRIJATNO!