Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Torta sa borovnicama i belom čokoladom

Torta sa borovnicama i belom čokoladom

Sastojci:

Za koru:

  • 300 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog putera
  • 150 ml mleka

Za fil od borovnica:

  • 400g zamrznutih borovnica
  • 4 kašike šećera
  • 100ml vode
  • 2-3 kašike skroba
  • 6 kašika vode za skrob

Za fil od vanile:

  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 500 ml mleka
  • 2 kašike šećera
  • 100 g bele čokolade
  • 50 g putera
  • 250 ml pavlake za šlag

Priprema: 

Sastojke za koru pomešajte i utisnite u kalup prečnika 24 cm. Ostavite da se ohladi. Za fil od borovnica stavite borovnice, šećer i vodu da provri i ostavite da ključa nekoliko minuta. Skrob otopite u vodi pa ubacite u vruće borovnice i kuvajte još 5 minuta. Kad se ohladi, rasporedite preko kore i opet stavite da se hladi.

Skuvajte puding po uputstvu s kesice. Dodajte izlomljenu belu čokoladu dok je puding još vruć i mešajte dok se ne otopi. Ubacite puter i mešajte dodatno, pa ostavite da se skroz ohladi.

Pavlaku umutite i spojte s ohlađenim pudingom. Rasporedite fil od vanile preko fila od borovnica.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: