Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Torta sa dve vrste čokolade

Torta sa dve vrste čokolade

Sastojci:

• 5 belanaca
• 120 grama šećera
• 100 grama mlevenih oraha
• 1 kašika brašna
• 1 litar mleka
• 5 žumanaca
• 3 pudinga od vanile
• 6 kašika brašna
• 100 grama šećera
• 250 grama putera
• 200 grama mlečne čokolade
• 200 grama bele čokolade

Priprema:

Prvo pripremite krem da se ohladi. U činiju dodajte žumanca, puding od vanile, šećer, brašno i malo mleka, pa sve to izmešajte. Ostatak mleka prokuvajte. Kada mleko provri, ostavite ga na stranu i umešajte pripremljene sastojke. Vratite na ringlu da sve ponovo provri na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje. Možete koristiti i mikser ako vam je lakše. Vruć krem podjednako podelite između dve činije. U činiju dodajte komadiće mlečne čokolade i umutite mikserom dok se čokolada potpuno ne otopi. U drugu posudu dodajte komadiće bele čokolade i takođe umutite mikserom dok se ne istopi. Obe kreme prekrijte prozirnom folijom i ostavite u frižider. Kada se ohlade, ponovo ih promešajte. Zatim, u svaku dodajte polovinu pripremljenog putera i ponovo promešajte.

Kora sa orasima

Umutite belanca dok se ne stisne i postepeno dodavajte šećer. Kada dobijete čvrst sneg, dodajte brašno i mlevene orahe i sve sjedinite. Kalup namestite i pobrašnite, pa rasporedite smesu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 25 do 30 minuta. Pečenu koru ostavite da se ohladi. Na koru namažite pola svetlog, pa pola tamnog krema. Zatim, dodajte preostali svetli fil i na kraju preostalu tamnu kremu. Umutite šlag i premažite tortu. Stavite u frižider preko noći da se stegne. Po želji pospite rendanom čokoladom.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: