Sastojci:
- 750 svežih jagoda
- 500 g šlaga
- 450 g maskarponea
- 100 grama belog šećera
- oko 30 piškota
- 4 kašičice balzamiko sirćeta
- 2 kašičice ekstrakta vanile
Priprema:
Operite i očistite jagode. Ostavite desetak jagoda za dekoraciju, a ostatak isecite na kriške i pomešajte sa balzamiko sirćetom. Pustite da se jagode mariniraju u balzamiko sirćetu oko pola sata. Dno okruglog pleha obložite papirom za pečenje. Pokrijte dno kalupa biskvitom u jednom ravnom sloju. Isecite kolačiće na manje komade da biste olakšali posao. Ostatak kolačića prepolovite i stavite jedan pored drugog oko ivice kalupa. Ostavite maskarpone na sobnoj temperaturi najmanje pola sata, pa ga pomešajte sa šlagom i šećerom u glatku smesu. U kremu dodajte ekstrakt vanile. Polovinu kreme premazati preko pripremljenog keksa. Preko kreme stavite marinirane jagode. Preko mariniranih jagoda premazati ostatak kreme. Pripremljenu tortu stavite u frižider preko noći da se stegne. Poslužite tortu dobro ohlađenu sa dodatnim svežim jagodama.
Prijatno!