Torta sa jagodama i indijskim orahom

Torta sa jabuka i indijskim orahom

Sastojci:

Za kore:

  • 4 kašike bademovog putera
  • 4 kašike meda
  • pola šolje kokosovog šećera
  • pola šolje (od 200ml) bademovog mleka
  • 2 pune kašike polu otopljenog kokosovog ulja (1/5 šolje)
  • 2 kašičice vanila ekstrakta
  • prstohvat soli
  • 300g mlevenih badema
  • 100g ovsenog brašna

Sastojci za krem:

  • 150g sirovog indijskog oraha, prethodno potopljenog u vodu nekoliko sati
  • 250ml bademovog mleka
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • ceđeni sok od polovine limuna
  • kašika meda
  • 3 kašike ohlađenog kokosovog ulja

Za dekoraciju:

  • 350g jagoda

Priprema:

Prvo se pravi krem jer on treba da stoji u frižideru tokom noći. Stavite sve sastojke u blender,  sem kokosovog ulja i dobro izblendate da dobijete gladak krem.  Dodajte i kokosovo ulje i opet sve izblendajte. Gotov krem ide u frižider tokom noći.

Za pripremu kora u činiji pomešate bademov puter, med i kokosov šećer dok se lepo ne sjedine. Postepeno dodajete bademovo mleko i mutite da se sjedini Sledeće dodajete kokosovo ulje, vanila ekstrakt i prstohvat soli, sve dobro umutite. U to dodajte mlevene bademe, izmešajte a na kraju i ovseno brašno.

Masu podelite na 2 dela i svaki deo rastanjite u koru na kalupu postavljenim pek papirom.

Svaka kora se peče 20 min na srednjoj prečki u rerni,  bez ventilatora.

Gotove kore kada izvadite iz rerne ostavite ih nekih 15ak min da se dodatno stegnu i ohlade. Stavite jednu koru na postolje/tanjir, odozgo poređajte 250g seckanih jagoda,  ali ne da prelaze ivice kako ne bi ispadale. Zatim preko ide druga kora Odozgo se maže krem ali tako da popunite i rupice sa strane.

Ostavite 1/4 krema sa strane. Preko krema poređajte još 100g seckanih jagoda, pa stavite još jednu kašiku krema odozgo.

Kada razmažete dobro krem, pospite tortu jagodama.

PRIJATNO!



Tagovi:
Pročitajte još: