Sastojci:
Za kore:
- 4 kašike bademovog putera
- 4 kašike meda
- pola šolje kokosovog šećera
- pola šolje (od 200ml) bademovog mleka
- 2 pune kašike polu otopljenog kokosovog ulja (1/5 šolje)
- 2 kašičice vanila ekstrakta
- prstohvat soli
- 300g mlevenih badema
- 100g ovsenog brašna
Sastojci za krem:
- 150g sirovog indijskog oraha, prethodno potopljenog u vodu nekoliko sati
- 250ml bademovog mleka
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- ceđeni sok od polovine limuna
- kašika meda
- 3 kašike ohlađenog kokosovog ulja
Za dekoraciju:
- 350g jagoda
Priprema:
Prvo se pravi krem jer on treba da stoji u frižideru tokom noći. Stavite sve sastojke u blender, sem kokosovog ulja i dobro izblendate da dobijete gladak krem. Dodajte i kokosovo ulje i opet sve izblendajte. Gotov krem ide u frižider tokom noći.
Za pripremu kora u činiji pomešate bademov puter, med i kokosov šećer dok se lepo ne sjedine. Postepeno dodajete bademovo mleko i mutite da se sjedini Sledeće dodajete kokosovo ulje, vanila ekstrakt i prstohvat soli, sve dobro umutite. U to dodajte mlevene bademe, izmešajte a na kraju i ovseno brašno.
Masu podelite na 2 dela i svaki deo rastanjite u koru na kalupu postavljenim pek papirom.
Svaka kora se peče 20 min na srednjoj prečki u rerni, bez ventilatora.
Gotove kore kada izvadite iz rerne ostavite ih nekih 15ak min da se dodatno stegnu i ohlade. Stavite jednu koru na postolje/tanjir, odozgo poređajte 250g seckanih jagoda, ali ne da prelaze ivice kako ne bi ispadale. Zatim preko ide druga kora Odozgo se maže krem ali tako da popunite i rupice sa strane.
Ostavite 1/4 krema sa strane. Preko krema poređajte još 100g seckanih jagoda, pa stavite još jednu kašiku krema odozgo.
Kada razmažete dobro krem, pospite tortu jagodama.
PRIJATNO!