Sastojci:
- 300 g mlevenog maka
- 300 g mlevene plazme
- 600 ml mleka
- 200 g maslaca
- 200 g šećera
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 4 pune kašike griza
Za glazuru:
- 100 ml slatke pavlake
- 200 g bele čokolade
Priprema:
U šerpu stavite šećer i griz, dodajte malo mleka i promešajte. Dodajte ostatak mleka. Promešajte i stavite da provri. Dodajte vanila ekstrakt. Kad se skuva griz, kroz nekoliko minuta dodajte maslac, pa kad se istopi, sklonite sa šporeta. Dodajte mak, promešajte, lepo sjedinite, te dodajte mlevenu plazmu. Prebacite u kalup od 20 cm i ostavite da se hladi.
Za glazuru zagrejte slatku pavlaku do ključanja i u nju stavite belu čokoladu da se istopi. Kada se istopi i malo prohladi, prelijte preko ohlađenog kolača.
PRIJATNO!