Sastojci:
- 125 g putera
- 125 g šećera
- 2 kesice burbon vanilin šećera
- 2 jaja
- Prstohvat soli
- 150 g brašna
- Pola kesice praška za pecivo
- Pola ravne kašičice cimeta
- 100 g badema (u listićima)
- 300 g malina (ili drugo bobičasto voće)
- 75 g šećera u prahu
- 250 ml prave slatke pavlake (ne biljne)
Priprema:
Umutite puter penasto, dodajte 100 g šećera, jedan vanilin šećer i žumanca. Zatim umešajte brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Podelite testo na dva dela i rasporedite ih u dva okrugla kalupa prečnika 22 cm, obložena papirom za pečenje.
Penasto umutite belanca i premažite polovinu preko svake kore. Pospite mešavinom ostatka šećera (25 g), badema, cimeta i vanile.
Pecite kore u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta. Izvadite kore iz rerne, ostavite ih da se prohlade na papiru, a zatim ih stavite u frižider da budu potpuno hladne.
Umutite slatku pavlaku, dodajte šećer u prahu i sveže maline, pa sve dobro promešajte.
Stavite jednu koru na tanjir za serviranje (skinutu s papira), premažite polovinom fila, dodajte drugu koru (skinutu s papira), rasporedite ostatak fila, pospite ostatkom badema, ukrasite s još malo svežih malina i vratite u frižider do serviranja.
PRIJATNO!