Torta sa turskim keksom, čokoladom i narandžom

Torta sa turskim keksom

Sastojci:

  • 300 – 350 ml soka od narandže (iscediti 4-5 komada narandži)
  • 5 kašika šećera
  • 400 ml mleka
  • 80 g pudinga sa ukusom vanile
  • 150 g margarina ili maslaca
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 ml slatke pavlake
  • 1 pakovanje od 300 g turskog keksa

Preliv:

  • 200 g crne čokolade
  • 100 g margarina ili maslaca
  • 100 ml mleka

Priprema:

Pomešati puding i kristal šećer sa 200 ml mleka. Isecediti narandžu, dodati preostalih 200 ml mleka i staviti na vatru da provri uz povremeno mešanje. Kada provri, skuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa staviti streč foliju direktno na puding i ostaviti da se ohladi. Kada se puding ohladi otapati čokoladu. Pomešati sve sastojke i otapati na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj na srednjoj jačini zagrevajući po 30 sekundi dok se ne sve ne otopi. Ostaviti da se hladi.

Umutiti omekšali maslac sa šećerom u prahu i postepeno dodavati ohladjen puding. Potom posebno umutiti i slatku pavlaku.

Turski keks podeliti na 4 dela. Uzeti kalup i staviti na tacnu ili uzeti manju đuveč tepsiju. Ukoliko se odlučite da ređate turski keks u đuveč tepsiju, neophodno je prethodno staviti foliju kako bi se lakše cela torta izvadila napolje.

Slagati prvi red keksa. Premazati ga čokoladom, pa staviti u frižider na 10 minuta da se čokolada stegne. Kada se čokolada stegne premazati filom, pa tankim slojem slatke pavlake. Ponoviti postupak dok ne utrošite turski keks, čokoladu i filove.

Tortu staviti prvo u frižider da se malo stegne pa skinuti kalup, ili okrenuti 2 puta na tacnu. Dekorisati po želji i poslužiti.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: