Sastojci:
- 300 – 350 ml soka od narandže (iscediti 4-5 komada narandži)
- 5 kašika šećera
- 400 ml mleka
- 80 g pudinga sa ukusom vanile
- 150 g margarina ili maslaca
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml slatke pavlake
- 1 pakovanje od 300 g turskog keksa
Preliv:
- 200 g crne čokolade
- 100 g margarina ili maslaca
- 100 ml mleka
Priprema:
Pomešati puding i kristal šećer sa 200 ml mleka. Isecediti narandžu, dodati preostalih 200 ml mleka i staviti na vatru da provri uz povremeno mešanje. Kada provri, skuvati puding i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre pa staviti streč foliju direktno na puding i ostaviti da se ohladi. Kada se puding ohladi otapati čokoladu. Pomešati sve sastojke i otapati na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj na srednjoj jačini zagrevajući po 30 sekundi dok se ne sve ne otopi. Ostaviti da se hladi.
Umutiti omekšali maslac sa šećerom u prahu i postepeno dodavati ohladjen puding. Potom posebno umutiti i slatku pavlaku.
Turski keks podeliti na 4 dela. Uzeti kalup i staviti na tacnu ili uzeti manju đuveč tepsiju. Ukoliko se odlučite da ređate turski keks u đuveč tepsiju, neophodno je prethodno staviti foliju kako bi se lakše cela torta izvadila napolje.
Slagati prvi red keksa. Premazati ga čokoladom, pa staviti u frižider na 10 minuta da se čokolada stegne. Kada se čokolada stegne premazati filom, pa tankim slojem slatke pavlake. Ponoviti postupak dok ne utrošite turski keks, čokoladu i filove.
Tortu staviti prvo u frižider da se malo stegne pa skinuti kalup, ili okrenuti 2 puta na tacnu. Dekorisati po želji i poslužiti.
Prijatno!