Vreme pripreme 45 minuta
Sastojci :
Kupovne crne kore (3 komada)
9 dcl vode
1 kg višanja
12 kašika šećera
3 pudinga od vanile
500 ml slatke pavlake
FIL I :
9 dcl vode
1 kg višanja
12 kašika šećera
3 pudinga od vanile
Priprema :
U šerpu staviti 8 dcl vode , 12 kašika šećera i višnje da
provre. Sa ostatkom vode razmutiti puding. Kada voda
gde su bile višnje provri, izvaditi višnje i odvojiti 1,5 dcl
vode koje ćete upotrebiti za prskanje kora. U ostatku
vode skuvati puding i na kraju vratiti višnje. Ostaviti da
se ohladi.
Podeliti fil na dva dela
FIL II :
500 ml slatke pavlake
Priprema : Umutiti slatku pavlaku
Podeliti fil na 3 dela.
Kada se prvi fil dobro ohladi možete filovati kore koje ste
pre toga poprskali vodom (fil I).
Redosled filovanja : kora – fil I – fil 2, kora – fil I – fil II,
kora
Od gore premazati slatkom pavlakom.