Za mariniranu piletinu:
- 300 g belo pileće meso
- 50 ml sojinog sosa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika gustina
- 1/2 kašičice mlevene dimljene paprike
- morska so, biber
Za tortilje:
- 6 velikih tortilja
- 100 g ajvara
- 1 šargarepa, isečena na prutiće
- 1 crvena paprika, isečena na prutiće
- salata, rukola
- 100 g kisele pavlake
- 50 g čedar sira, rendanog
Priprema:
Pileći meso iseći na tanke šnicle i prebacite u posudu u kojoj će se marinirati.
Za marinadu, u posudi pomešajte sojin sos, maslinovo ulje, gustin, dimljenu papriku, so i biber. Ovom mešavinom prelijte pileće šnicle, promešajte kako bi meso bilo ravnomerno prekriveno marinadom. Ostavite u frižideru, najmanje sat vremena.
Malo maslinovog ulja zagrejte u velikom tiganju, pa na njemu prepržite mariniranu piletinu. Piletinu pržite na umerenoj temperaturi tri-četiri minute sa svaka strane. Pečeno prebacite na dasku i isecite na prutiće.
Tortilje prepecite na suvom tiganju, po deset sekundi sa svake strane. Uzimajte jednu po jednu tortilju, prvo je premažite ajvarom, pa na sredinu rasporedite nekoliko prutića šargarepe i paprike, a zatim stavite salatu i rukolu. Na vrh stavite prutiće piletine, dodajte još malo ajvara i kašičicu kiselog mleka, sve pospite rendanim sirom. Tortilju pažljivo zarolajte, a zatim postupak ponovite sa preostalim tortiljama i nadevom dok ne potrošite sve sastojke.
Prijatno!