Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Tortilje sa mariniranom piletinom

tortilja sa piletinom

Za mariniranu piletinu:

  • 300 g belo pileće meso
  • 50 ml sojinog sosa
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika gustina
  • 1/2 kašičice mlevene dimljene paprike
  • morska so, biber

Za tortilje:

  • 6 velikih tortilja
  • 100 g ajvara
  • 1 šargarepa, isečena na prutiće
  • 1 crvena paprika, isečena na prutiće
  • salata, rukola
  • 100 g kisele pavlake
  • 50 g čedar sira, rendanog

Priprema:

Pileći meso iseći na tanke šnicle i prebacite u posudu u kojoj će se marinirati.

Za marinadu, u posudi pomešajte sojin sos, maslinovo ulje, gustin, dimljenu papriku, so i biber. Ovom mešavinom prelijte pileće šnicle, promešajte kako bi meso bilo ravnomerno prekriveno marinadom. Ostavite u frižideru, najmanje sat vremena.

Malo maslinovog ulja zagrejte u velikom tiganju, pa na njemu prepržite mariniranu piletinu. Piletinu pržite na umerenoj temperaturi tri-četiri minute sa svaka strane. Pečeno prebacite na dasku i isecite na prutiće.

Tortilje prepecite na suvom tiganju, po deset sekundi sa svake strane. Uzimajte jednu po jednu tortilju, prvo je premažite ajvarom, pa na sredinu rasporedite nekoliko prutića šargarepe i paprike, a zatim stavite salatu i rukolu. Na vrh stavite prutiće piletine, dodajte još malo ajvara i kašičicu kiselog mleka, sve pospite rendanim sirom. Tortilju pažljivo zarolajte, a zatim postupak ponovite sa preostalim tortiljama i nadevom dok ne potrošite sve sastojke.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: