ETON MESS
Sastojci:
Za puslice:
• 4 belanca
• 250 g šećera
• prstohvat soli
Za kremu:
• 250 ml slatke pavlake
• 200 g maskarpone sira
• 150 g sladoleda od vanile
Za voćni preliv:
• 200 g malina (ili jagoda, ribizli, banana…)
• 4 kašike šećera
Priprema:
Najpre pripremite puslice. Zagrejte rernu na 120 stepeni. Belanca umutite u čvrst sneg i postepeno im dodajte šećer. Mutite mikserom najmanje 15 minuta. Stavite belanca u poslastičarsku kesicu, pa na papir za pečenje istisnite dve velike puslice. Stavite u rernu na sat vremena. Pustite da se puslice potpuno ohlade.
Pomešajte slatku pavlaku, sir i sladoled od vanile u ujednačenu smesu.
Odvojite nekoliko svežih malina za ukras, a ostatak stavite na šporet i dodajte im 4 kašike šećera. Kada se napravi preliv od malina (ili voća za koje ste se već odlučili), ohladite ga.
Puslice izlomite, stavite u čašu, prelijte kremama i ukrasite svežim voćem.
Prijatno!