Sastojci:
Za gulaš:
- 1 glavica crnog luka
- 1 kašika ulja
- 1 zelena paprika
- 2 crvene paprike
- 2 žute paprike
- 3 čena belog luka
- 8 komada paradajza
- 1 litra paradajz pirea
- Prstohvat soli
- Prstohvat bibera
Potrebni sastojci za ćufte:
- 500g pilećeg filea
- 3 šargarepe
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 10g peršuna
- Prstohvat soli
- Prstohvat bibera
- 1 supena kašika ulja
Priprema:
Crni luk isecite na kockice i stavite u prethodno zagrejani tiganj sa suncokretovim uljem. Dok karamelizujete luk, isecite zelenu papriku na krupne kocke, dodajte u luk i promešajte. Isto ponovite i sa crvenom i žutom paprikom. Beli luk isecite na tanke režnjeve i dodajte u povrće, a zatim dodajte i iseckani paradajz i paradajz pire. Smanjite vatru i pustite da se povrće lagano krčka.
Ćufte ćete kreirati tako što ćete samleti pileći file i dodati mesu jedno jaje i sitno iseckani peršun. Sve dobro sjedinite i začinite uz pomoć soli i bibera, mešajući smesu još jednom. Formirajte ćufte, koristeći suncokretovo ulje namazano na ruke. Ćufte pecite u tiganju, oko 2 minuta sa gornje a zatim i donje strane.
Povrće začinite uz pomoć soli i bibera, promešajte i u ovako kreiran sos dodajte pečene ćufte.
Prijatno!