Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

„Trikolore“ gulaš sa pilećim ćuftama

Trikolire gulaš sa piletinom

Sastojci:

Za gulaš:

  • 1 glavica crnog luka
  • 1 kašika ulja 
  • 1 zelena paprika
  • 2 crvene paprike
  • 2 žute paprike
  • 3 čena belog luka
  • 8 komada paradajza
  • 1 litra paradajz pirea
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat bibera

Potrebni sastojci za ćufte:

  • 500g pilećeg filea
  • 3 šargarepe
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 10g peršuna
  • Prstohvat soli 
  • Prstohvat bibera
  • 1 supena kašika ulja

Priprema:

Crni luk isecite na kockice i stavite u prethodno zagrejani tiganj sa suncokretovim uljem. Dok karamelizujete luk, isecite zelenu papriku na krupne kocke, dodajte u luk i promešajte. Isto ponovite i sa crvenom i žutom paprikom. Beli luk isecite na tanke režnjeve i dodajte u povrće, a zatim dodajte i iseckani paradajz i paradajz pire. Smanjite vatru i pustite da se povrće lagano krčka. 

Ćufte ćete kreirati tako što ćete samleti pileći file i dodati mesu jedno jaje i sitno iseckani peršun. Sve dobro sjedinite i začinite uz pomoć soli i bibera, mešajući smesu još jednom. Formirajte ćufte, koristeći suncokretovo ulje namazano na ruke. Ćufte pecite u tiganju, oko 2 minuta sa gornje a zatim i donje strane. 

Povrće začinite uz pomoć soli i bibera, promešajte i u ovako kreiran sos dodajte pečene ćufte.

Prijatno!



Tagovi:
Pročitajte još: