Sastojci:
- 1 šolja (od 200 ml) pirinča
- 3 šolje vode
- 500 ml mleka
- 6 kašika šećera
- 1 kesa pudinga od vanile
- 1 šaka oraha ili badema za dekoraciju
Priprema:
Pirinač dobro isperite pod mlazom hladne vode, a zatim ga skuvajte u 3 šolje vode dok ne postane mekan. Dodajte mleko u skuvani pirinač i nastavite sa kuvanjem na laganoj vatri.
U međuvremenu, puding od vanile pomešajte sa šećerom i razmutite sa malo mleka tako da ne bude grudvica.
Ovu mešavinu pudinga i šećera polako sipajte u pirinač, neprestano mešajući na tihoj vatri dok se sve ne zgusne i ne dobije kremastu konzistenciju.
Gotov sutlijaš rasporedite u prethodno nakvašene činijice. Za dodatnu teksturu i bogatiji ukus, svaku porciju ukrasite šakom naseckanih oraha ili badema.
Prijatno!