U Odžacima održan drugi Sajam sporta

Sajam sporta u Odžacima je i ove godine potvrdio status jedne od najvećih sportskih manifestacija koja se organizuje u opštini.

Tridesetak klubova i škola sportova koji su uzeli učešće opravdali su očekivanja organizatora.

Sajam su u petak svečano otvorili pomoćnik predsednika opštine Odžaci Milorad Stanišić i predsednik opštinskog Sportskog saveza Mihajlo Sujer.

Sportski savez je po drugi put u okviru manifestacije “Dan sporta” organizovao Sajam sporta sa ciljem popularizacije sporta pre svega među decom.

Predstavljeni su svi sportovi koji su zastupljeni u opštini Odžaci, a takođe i neki novi poput veslanja, plivanja, vaterpola i plesa.

U velikoj sali, holu, višenamenskoj sali i streljani Sportsko poslovnog centra Odžaci održane su i prezentacije fudbala, pikada, MMA sporta, atletike, tekvondoa, streljaštva, rukometa, košarke, odbojke, šaha, karatea, tenisa, stonog tenisa i sportskog ribolova.

Poseban segment Sajma sporta bilo je predstavljanje Besplatne školice sporta Sportskog saveza opštine Odžaci, u čemu je učešće uzeo veliki broj osnovaca kojima je ovaj program i namenjen.

Takođe, u okviru predstavljanja sporta invalida na manifestaciji su bila prisutna i dva opštinska udruženja koja okupljaju mentalno nedovoljno razvijene osobe i osobe sa invaliditetom, čiji su članovi pokazali svoje veštine u pikadu i streljaštvu.

Celodnevna manifestacija “Dan sporta” završena je otvaranjem izložbe fotografija “Sport u opštini Odžaci” i dodelom priznanja najboljima u oblasti sporta za 2016. godinu.

Izvor: Radio Odžaci

 

Be the first to comment

Leave a Reply